Sorting
Source
Katalog zbiorów
(5)
Form of Work
Książki
(5)
Poradniki i przewodniki
(5)
Komiksy i książki obrazkowe
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
available
(5)
Branch
Biblioteka Jerzmanowice
(4)
Biblioteka Przeginia
(1)
Author
Okrasa Karol (1978- )
(5)
Jarosz Mirosław (1957- )
(3)
Ładocha Daria
(2)
Jasiński Maciej (1977- )
(1)
Leśniak Tomasz (1977- )
(1)
Małecki Paweł (1976- )
(1)
Nowacki Piotr (1979- )
(1)
Paruzel Kinga (1980-)
(1)
Skarżycki Rafał (1977- )
(1)
Stolińska Hanna
(1)
Wellman Dorota (1961- )
(1)
Wyrzykowski Janusz
(1)
Year
2010 - 2019
(5)
Time Period of Creation
2001-
(5)
Country
Poland
(5)
Language
Polish
(5)
Subject
Gotowanie
(3)
Owoce
(3)
Warzywa
(3)
Kulinaria
(2)
Potrawy dietetyczne
(2)
Weganizm
(2)
Wegetarianizm
(2)
Zdrowe odżywianie
(2)
Dzieci
(1)
Edukacja żywieniowa
(1)
Kucharstwo
(1)
Mięczaki
(1)
Odżywianie
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Owoce morza
(1)
Piramida zdrowego żywienia
(1)
Potrawy
(1)
Potrawy dla dzieci
(1)
Potrawy z ryb i owoców morza
(1)
Ryby
(1)
Skorupiaki
(1)
Żywność
(1)
Genre/Form
Przepisy kulinarne
(4)
Książka kucharska
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Poradnik
(2)
Komiks
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Domain
Kulinaria
(5)
Medycyna i zdrowie
(1)
5 results Filter
Book
In basket
Dlaczego tak ważne jest to, co jedzą dzieci? Zdrowie naszych dzieci w znacznej mierze zależy od tego, co jedzą. A według badań Instytutu Żywności i Żywienia zwykle na talerzu mają za mało wartościowych produktów. – Dla rozwoju dziecka i jego zdrowia kluczowe są warzywa i owoce. Ich jedzenie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, oczu, mięśni oraz układu odpornościowego. – mówi prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. W Lidlu wierzymy, że edukacja dzieci ma kluczowe znaczenie. Nabyte przez nie nawyki mają istotne znaczenie w późniejszym życiu, dlatego dzięki takim wydawnictwom publikacjom jak „Supermocni kontra złodzieje zdrowia” chcemy pokazać dzieciom i ich rodzicom, co można zrobić, aby zacząć właściwie się odżywiać.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Jerzmanowice
There are copies available to loan: sygn. 82-93 Pn [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Jerzmanowice
There are copies available to loan: sygn. 641/642 [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
(Kuchnia Lidla.pl)
Na okładce: Kompedium wiedzy o warzywach i owocach z Ryneczku Lidla i zdrowym odżywianiu wraz z 60 przepisami mistrzów Kuchni Lidla. Książka powstała we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia..
Ryneczek Lidla zaprasza świeżością, zapachami i smakami. Czas, żeby dowiedzieć się jak najwięcej o całym bogactwie, które kryją w sobie warzywa i owoce. I wprowadzić ich jak najwięcej do codziennego jadłospisu, bo według najnowszych badań to właśnie one są sposobem na zdrowsze życie! A więc sięgnij po "Jeść zdrowiej. Warzywa i owoce" i ciesz się smakiem i lepszym samopoczuciem.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Jerzmanowice
There are copies available to loan: sygn. 641/642 [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
Ryby są super : przepisy Karola i Doroty na ryby i owoce morza : 80 przepisów / [Karol Okrasa, Dorota Wellman]. - [Brak miejsca wydania] : Lidl, [Brak roku wydania]. - 286, [3] strony : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
(Kuchnia Lidla)
Na początku książki znajdziemy „rybne ABC” a w nim m.in: -najbardziej popularne ryby i owoce morza wraz z opisem struktury ich mięsa. -porady po czym poznać, że ryba jest świeża -jak zabrać się za rybę -sposoby przyrządzania ryb W kolejnej części znajdziemy przepisy na ryby i owoce morza, które zostały podzielone na rozdziały tj.: -przystawki -zupy -dania główne -święta -grill -owoce morza. [lubimyczytać.pl]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Jerzmanowice
There are copies available to loan: sygn. 641/642 [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
Book
In basket
Seniorzy to grupa, dla której kwestie prawidłowego odżywiania są szczególnie ważne, a jednocześnie rzadko w odniesieniu do niej poruszane. Zmiana nawyków żywieniowych osób w tym wieku jest niełatwa, ale konieczna. Według badań blisko 70% chorób, na które cierpią osoby starsze, jest wynikiem złego odżywiania. „Zawarte w książce porady i przepisy oparte są na Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej dla osób w wieku starszym, która została opracowana przez Instytut Żywności i Żywienia w 2017 r. na podstawie najbardziej aktualnych zaleceń WHO. Podstawą piramidy jest oczywiście ruch, odpowiednie nawodnienie oraz właściwa ilość warzyw i owoców. To prosty przepis na dłuższe życie! Dzięki współpracy z Lidlem możemy szerzyć tę wiedzę” - zaznacza prof. dr hab. n. med. Mirosław Jarosz, dyrektor Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Biblioteka Przeginia
There are copies available to loan: sygn. 61 [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again