43077
Książka
W koszyku
Dr Joanna Budwig jest autorką jednej z najskuteczniejszych i najpopularniejszych terapii żywieniowych na świecie. Opracowana przez nią dieta olejowo-białkowa wciąż jest stosowana - i to z sukcesami - do walki z nowotworami i innymi schorzeniami. Niestety, poszukując rzetelnych informacji na temat tej diety można napotkać na poważny problem, gdyż po śmierci autorki opublikowano wiele opracowań proponujących dodatki i ulepszenia tej terapii, które niekoniecznie były zgodne z wytycznymi samej dr Budwig. Niniejsza publikacja jest kompletnym i szczegółowym opracowaniem oryginalnej diety dr Budwig przygotowanym przez jej ucznia. Dzięki tej publikacji, napisanej prostym i zrozumiałym językiem, każdy może się dowiedzieć: jaki olej lniany jest odpowiedni do diety olejowo-białkowej? Czy w diecie olejowo-białkowej można zastąpić twaróg innym składnikiem? Dlaczego warto spożywać olej kokosowy? Jakie są zalecenia dr Budwig dotyczące soku z kiszonej kapusty i olejów ELDI? Jaki powinien być plan dnia i posiłków w trakcie terapii? Co można spożywać, a czego nie wolno jeść, będąc na diecie dr Budwig? Ta publikacja z pewnością sprawi, że stosowanie diety dr Budwig wcale nie będzie trudne. Tym bardziej stanie się proste, gdy czytelnik sięgnie również do kolejnego tomu niniejszej publikacji zawierającego wszystkie oryginalne przepisy pochodzące z książki dr Budwig "Dieta olejowobiałkowa", wydane z pięknymi ilustracjami.
Status dostępności:
Biblioteka Jerzmanowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 [lok. Wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Zakup książki zrealizowano ze środków finansowych Biblioteki Narodowej.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej